Naar de wijnen van cyril

cyril zangs

Geen druiven maar appels. Cider uit Normandie van Cyril Zangs. Dit is cidre nature, zuiver als maar kan. Dus geen bestrijdingsmiddelen in de boomgaarden, geen toegevoegd sulfiet en geen andere fratsen. Verkwikkend, verfrissend, met diepgang. Gemaakt met enorm veel liefde voor de lekkerst denkbare cider, niets minder. En daar heeft Cyril echt alles voor over. Van onbespoten ciderappels van hoogstambomen, met de hand geraapt en een voor een gesorteerd. Langzame en vooral spontane vergisting, geen enkele toevoeging. Met de hand gedraaide flessen in ‘pupitres’, om het gist in de hals van de fles te krijgen. Vervolgens het verwijderen van het gistdepot, met de hand, à la volée. Daarna de etiketten erop, 1 voor 1, met een piepklein etiketteermachientje. Heerlijk als aperitief, maar ook fijn bij charcuterie, kaas, mosselen, Indonesisch, verzin het maar.