Naar de wijnen van noëlla

noëlla morantin

De Terriër.

Ik herinner me nog de eerste ontmoeting, la Dive 3 jaar geleden. Schuchter maar met een doordringende blik. Ik proefde en zei ik hou je in de gaten. Een jaar later stond een Amerikaan in de winkel die ik de week daarvoor had ontmoet bij Olivier van Les Vins Contés. Een fles van Noëlla, zei hij, en weg was hij weer. Doorpakken heet dat. Ik hou je in de gaten? Ik hou jou in de gaten! Inmiddels een vaste stek in het assortiment. Bezoekjes volgden en zo zag ik de pers op een hoekje van de percelen. Geen sulfiet tijdens de oogst want geen transport. Er werd en wordt nog volop geëxperimenteerd: rood maceration, rood traditioneel, wit exorbitant sauvignon, wit gevoelig sauvignon en wat dacht u van een rosé van Cabernet-Sauvignon (ja we zitten nog steeds in de Loire!). Een vaste waarde inmiddels ook in Frankrijk en de rest van de wereld en we zijn er trots op dat ze die Amerikaan langs stuurde bij die arroganterik uit Amsterdam. Ik bepaal waar mijn wijn terecht komt, en niet andersom.  Zo ook haar wijnen: ik bepaal waar dat gefermenteerd sap heengaat. Het proeft als totale controle, maar dan mét plezier. En da’s best bijzonder, want we houden wel van losjes. Zo weer een gaatje in het assortiment opgevuld. De gecontroleerde-plezierstijl-vin-nature.