Naar de wijnen van anna martens

Anna Martens en Eric Narioo, Vino di Anna.

Vino di Anna, Anna Martens, Sicilië, Etna.

Sicilië is voor de gemiddelde wijnliefhebber en zeker voor de natuurwijnliefhebbers een mooi stukkie aarde om rond te snuffelen. Weergaloos terroir van nature; tuurlijk, verse net opgedroogde zwavel van de nog altijd actieve Etna geeft gewoon veel spanning. Beetje hip ook die Etna wijnen. Iets te hip? Niet bij Anna, of het moet zo zijn dat de Georgische priester hip is, de priester die de quevri’s heeft ingezegend nadat ze waren ingegraven in de kelders van Anna. Alle gekkigheid op een stokje, priesters, quevri’s, vulkanen. Gekkigheid is niet Vleck’s dingetje. Meer serieuze hardwerkende wijnmakers, da’s ons dingetje. Zoals Anna en Eric die het domein runnen. Meticuleus wijn maken, dat is wat ze doen. Gekke druivensoorten als Riesling krijgen een kans, enorm oude wijngaarden zijn opnieuw leven ingeblazen om de quevri’s te dienen. want de wijn wordt tijdelijk weer aan de aarde teruggeven om te rijpen als in een moederschoot. Fascinerende, oeroude Georgische wijsheden dwalen rond aan de voet van de Etna. Als één van de eerste op het continent deed hij als importeur de stap naar Georgie om kennis te maken met de oeroude tradities die daar heersen. Dus de quevri’s van Anna zijn minder op de hip en meer op de inhoud. Zij mogen, vinden wij, want het resultaat is er naar.. Alle wijn, van de frivole Palmento’s tot de zeer gelaagde quevri’s, spatten van de energie. De Etna zoemt in het glas, de geesten uit Georgië helpen nog een handje, het lijkt gekkigheid op een stokje maar probeer maar eens, ’t is echt waar.

Naar de site van Vino Di Anna