jérôme bourgeois-diaz

Jérôme Bourgeois-Diaz.

Soms is importeren van wijnen lastig. Met name als de referenties reeds aanwezig in feite een blokkade vormen voor het aannemen van een nieuwe. Zo werkten we al een tijd samen met Jacques Lassaigne, Champagne de Montgueux. Een ikoon. En ook Marc Henriët lag al een tijd vervelend voor de deur: hoe kan je een Champagne maken die zo goed en toch zo goedkoop is? Afijn, weinig redenen om een nieuwe champagneboer op te nemen in het canon van Vleck. Soms is wijn importeren heel erg makkelijk. Je zit met een paar vrienden aan de dis bij een bevriende wijnboer. Of we dit al kende? Champagne? Laat maar proeven. En dan heb je toch die nieuwe referentie, die het gaatje tussen de twee huidige Champagenmakers vult. Bio-dynamische wijnbouw, sowieso een unicum in die streek, gecombineerd met de aardsheid van een zoveelste generatie wijnmakers. En ook dat heb je nodig. Want gaan we een natuurlijke kant op dan mag enige ‘met de poten in de grond-mentaliteit’ zeker bijdragen aan de balans waar wij naar zoeken. Behalve de basis met de 3 cépages die we kennen ook een 100% Pinot Meunier. Meticuleus, onpretentieus, aangenaam en zeer drinkbaar, zoals wij daarvan houden bij Vleck. Met dank aan Stephanie Roussel van Chateau Lassole. Want echte wijnboeren die delen graag maar dan alleen met echte wijnimporteurs. Nou ja, we gaan niet naast onze schoenen lopen. Laten we zeggen wie van delen houdt wordt goed toebedeeld. Mooi vak, wijnimporteur!