les roches seches

les Roches Seches.

Een cidermaker, een bierbrouwer en een tot wijnmaker opgeleide jongeman slaan de handen ineen. Genoeg voer voor de gemiddelde wijnproever. Zoals het nu er nu voorstaat genoeg voer voor de gemiddelde proever. Want, zo bleek bij ons eerste bezoek, waarom zou je niet, na differentiatie overgaan tot kadrering. Dus, de eerste jaren dat de de cabernet-franc en de chenin oogst, ga je kijken wat er zoals mogelijk is. En dat is veel bij deze druivensoorten. Chenin ook wel bekend van de edele rotting, de megalomane dessertwijnen. Dus spanning, potentie, ballen. Cabernet-franc, é´n van de favorieten van Vleck; stoer, rechtdoorzee en een beetje streng maar mits goed gemakt het einde. In de twee uur dat we de flessen en cuves proefden konden we onze lol op: er werden van de witte en rode voor het gemak en het overzicht wel 6 verschillende experimentele methodes gepresenteerd, traditioneel, maceration-carbonique, semi-cabo, hout, inox. Van twee tot vier jaar oud.  Allemaal goed tot zeer goed. Alles bio-dynamie. Gouwe gozers daarbij. Een soort van in het hart natuur maar o zo intelligent, niet zo raar met de drie verschillende achtergronden op het gebied van drank. Nog een beetje obscuur in het gamma van Vleck maar voor wie het weet één van onze favorieten. En Julien Meyer, de grootheid uit de Elzas was zeer onder de indruk toen hij dit onbekends proefde. voor wie het weet, dan hebben we geen introductie meer nodig.

Naar de site van Les Roches Seches