Dag Riska, hoi Daan.

 

Einde van een tijdperk, zaterdag 29 mei de laatste kans om even dag te zeggen en een borrel te drinken met onze Ris die dan echt richting Deventer vertrekt. U bent uitgenodigd! Kunt u meteen kennismaken met Daniëlle, die zich de komende jaren sterk gaat maken voor uw wensen op het gebied van wijn en spijs.

Eén en ander aan nieuwigheden dan, of eerder ouwigheden die opnieuw aandacht verdienen. Als eerste Pompon, gemaakt door Vincent Moulin van Mas de la Font Ronde. Werken we al jaren mee, ’t is een echte oude boer die met name in aardappelen zit en wat wijngaardjes bestiert. Rood Aramon, een druif die overal gerooid is, want weinig opbrengst, laag alcoholisch, en Alicante een leentjebuur uit Spanje. Stiekem schitterende wijn voor een onwaarschijnlijk bedrag, € 9,60. Rosé het zelfde laken een pak, en wit (ugni blanc en de unieke carignan blanc) is deze keer oranje geworden, wisten we niet maar vonden we niet erg want wat een verrassing! Schitterende wijn voor een schitterende prijs ook nog (€ 13,50)

Doosje Pompon met 2 keer rood, 2 keer wit en 2 keer rosé mag mee voor € 59,00 in plaats van € 67,00. BESTEL

En ook niet te versmaden voor de grote dorst zit de rode ook in BiB 5 liter voor de ridicule prijs van € 8,34 per liter! Mooi voor in de caravan! BESTEL

Harold Hamersma gaat natuurlijk al even mee maar lijkt zichzelf nog wekelijks te overtreffen. Niet alleen omdat hij Vleck promoveerde tot ‘het natuurwijnen-bruggenhoofd van de stad’, prachtig toch? Die steken we in ons zak. Nee, afgelopen zaterdag kwam het volgende proza uit zijn pen. ‘Een groot fruitfeest is het resultaat. Met perzikjes die de slingers ophangen. Appels in feestkostuum, een kokette corsage van gember en rozemarijn opgespelt. Een achtergrondkoortje van zacht zingende citrus. Gul, fris, oorspronkelijk.’

We spreken van witte Grandes Vignes van Les Vignerons d’Estezargues. Deze dames en heren vormen al bijna 15 jaar het hart van Vlecks vin-naturel-de-la-base. Het proza van Harold vatten wij gewoon samen met heel erg lekker en 100% natuur en dat kan bijna niet voor die prijs! Behalve de basis kopen we van de domeinen zelf, die de coöperatie vormen,  sinds kort ook enkele prachtrhônes voor nog geen elf euro! We hebben, Harold in gedachten, maar ‘ns een eredoos Estezargues gemaakt.

Die mag mee voor € 55,50 ipv € 62,40. BESTEL

Mocht u deze twee doosjes bestellen (of twee van dezelfde of u winkelt zelf verder online tot de € 75,00 is gehaald) dan verzenden wij gratis!