Vleck bestaat 15 jaar!

Op 9 september 2006 begon het grote avontuur van Vleck. In het kort: een faillissement van mijn illustere voorganger, een bezoek aan de domeinen van de Belastingdienst waar een voorraad wijn werd gekocht, een dollemansrit door Frankrijk waar relaties met producenten werden bestendigd en daarna hard werken, natuurwijn op de kaart zetten, tenten op de straat zetten, wijnmakers achter de tafel zetten, personeel opleiden en uitluiden, klanten de goede kant opwijzen, in Utrecht een tweede vestiging openen, een souterrain annex wijnatelier next-door openen en vooral een plekkie maken waar het nog steeds goed toeven is neerzetten. En heel veel wijn verkopen, lekkere wijn, verdomd lekkere wijn, loepzuivere wijn, wijn met een bite, wijn met een smoel, wijn die stroomt, wijn die verleidt, wijn die verwart, wijn waarover je kan ouwehoeren.

Om het te vieren stelden wij drie jubileumdozen samen, met u raadt het al, 15% korting.

Drie dozen om u een indruk te geven van de meer dan 500 wijnen die wij voeren. Onmogelijk natuurlijk, maar het proberen waard.

De classics, we noemen het zo. Al 15 jaar in ons assortiment, en terecht! LEES VERDER EN BESTEL

Zes keer benchmark Vleck, zo hoort het dus! LEES VERDER EN BESTEL

Zes keer veel beter ga je het echt niet krijgen in je leven. Een beetje terug in de tijd. En, dure wijn bestaat niet, alleen slechte wijn….. LEES VERDER EN BESTEL

Minder goed nieuws dan ook nog even. Wij moesten deze zomer afscheid nemen van twee wijnmakers die het niet meer zagen zitten en door eigen hand het aardse voor het hemelse verruilde. Een enorme tragedie natuurlijk, niet in de laatste plaats omdat één van hen, Olivier Lemasson, een echt maatje was. Altijd ‘verzamelen bij het tonnetje van Olivier’ als laatste stop op la Dive, de grootste natuurbeurs in Frankrijk. De eerste vondst ooit zelf gedaan 14,5 jaar geleden. Vanaf de eerste batch: met hand en tand verdedigden wij zijn stijl. Ongemeen intrigerend, loepzuiver en met een waanzinnig bewaarpotentieel al zou je dat niet zeggen als je een verse fles opent. Maar wij bewaarden gelukkig veel en tien jaar oud zijn zijn wijnen nog steeds gruwelijk goed. Ook meester Dominique Belluard uit de Savoie ontglipte ons. Wereldberoemd in onze kringen om zijn rijke klasse waarmee hij de hellingen tegen de Mont Blanc bespeelde met de druivensoort Gringet. Wereldwijd niet meer dan een paar hectares nog over van deze druif die veel weg heeft van, ja van wat, een berg?

Om het leed te verzachten, om over een paar jaar nog Lemasson en Belluard te kunnen drinken stelden wij een doosje samen, maar u kunt ook zelf uitpikken natuurlijk.

BESTEL HIER DE IN MEMORIUMDOOS

NAAR DE WIJNEN VAN OLIVIER