Vleck’s winkeltje is een winkel geworden.

Vleck’s winkeltje is een winkel geworden.

Beetje gek natuurlijk, maar daar lijkt het wel op. Twee weken waren we dicht op nummer 63 en speelden we winkeltje op nummer 69. Dat was enorm gezellig. Zo gezellig dat iedereen zei: hier moet je blijven! Onhandig, dan waren we ons atelier weer kwijtgeraakt. Sous waar alles kan als het maar goed voelt. Nee, we gingen terug, met de wijnen, naar onze oude stek. We schilderden alles wat er maar te schilderen was en lieten een enorme wijnkast bouwen. En wat bleek? Er leek twee keer zo veel ruimte te zijn, maar er stond 1,5 keer zoveel wijn. Vreemd maar waar. We bleven maar wijn aandragen en in de schappen zetten……

De afgelopen weken was er weer genoeg volk over de vloer, en iedereen was blij. Zelf vinden we het ook wel wat. Die wijn, die mag best wat uitstraling hebben na elf jaar noeste arbeid. Arbeid die er met name op gericht was het allerbeste assortiment bij elkaar te krijgen in onze winkeltje van malle Pietje. Maar áls die wijn zo goed is, waarom niet wat sjieker op het oog, wat overzichtelijker. Hoezo zouden we niet een automatiseringsslag mogen maken? Tuurlijk wel! Vleck is een paar jaartjes ouder en dus ook iets wijzer. Het telraam kon echt niet meer en de chaos, die blijft leuk, maar Vleck zelf is inmiddels vijftig geworden, en wil rust aan z’n kop (was dat maar waar). Dus we rommelen wat met een laptopje bij het afrekenen en kunnen echte facturen uitprinten of direct aan u mailen. Allemaal vooruitgang toch? En het mooie is: de wijn is hetzelfde gebleven en niet duurder. Kijk, dat noemen wij nou echte vooruitgang!

Zomaar een klein verhaaltje om u uit te nodigen weer eens een keer een kijkje te komen nemen. De moeite waard, al zeggen we het zelf. We zijn apetrots op het resultaat; het lijkt niet veel maar voor ons gevoel kunnen we weer jaren vooruit.  Leuk hè. En u weet, er staat altijd wat open. Ik had niet zo’n zin in een officiële heropening, vind ik altijd een beetje treurig. Gewoon niet lullen maar poetsen en dan die deur weer open, toch?

Zeer hartelijke groet en tot snel ziens hopen wij.

Michiel et l’équipe.

ps: praktisch, we gaan even met de club naar de La Dive Bouteille in Saumur om te kijken wat de oogst van 2017 gebracht heeft. Dylan past op het honk, maar we zijn maandag de 5e dicht, dat u het weet.

By |2018-01-30T00:43:41+00:00januari 30th, 2018|Geen categorie|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

X